“İşte benim en güzel anneler günü hediyem”

 Öğretmen Meltem Kumaşoğlu karaciğer yetmezliği nedeniyle ölümle burun buruna gelen 7 aylık kızı Nil Masal’a ikinci kez can verdi. Kızının verdiği 220 gramlık karaciğerle hayata tutunmasıyla büyük sevinç yaşayan anne Meltem Kumaşoğlu, “Kızım benim ilk ve en güzel anneler günü hediyem” dedi.

8 Mayıs 2016 Vatan Gazetesi 4. sayfa

8 Mayıs 2016 Vatan Gazetesi 4. sayfa

İLKER AKGÜNGÖR / VATAN HABER MERKEZİ

İstanbul’da yaşayan muhasebe öğretmeni Meltem ile bankacı eşi Emre Kumaşoğlu’nun geçtiğimiz yıl sağlıklı bir şekilde doğan kızları Nil Masal, iki günlük bebekken sarılık oldu. Doktorları yeni doğan sarılığı olduğunu söyledi. Ancak 2 ay geçmesine rağmen Nil Masal’ın sarılığı bitmedi. Vücudu ve gözlerindeki sarılığı artan Nil Masal, gastroenteroloji doktorları tarafından muayene edildiğinde hastalığını başka nedenleri olabileceği ortaya çıktı. Yapılan kan tahlilleri ve biyopsi sonucuna göre geçmeyen sarılığın nedeninin doğuştan gelen ‘Bilier Atrezi’ (Karaciğer içindeki ve dışındaki safra kanallarındaki gelişim bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan safra yolu tıkanıklığı) olduğu ortaya çıktı.

Çare karaciğer nakli
Nil Masal’ın safra yollarındaki tıkanıklık karaciğerdeki zararlı atıkların safra kesesine ulaşımını engelliyordu. Hepatite sebep olan tıkanıklık Nil Masal’da karaciğer yetmezliğine yol açarak hayati riske yol açtı. Tek ve kalıcı çarenin karaciğer nakli olduğu öğrenilince ilk etapta henüz 3 aylık olan Nil Masal’ın karaciğer nakli için gerekli kilo ve boya gelmesi beklendi. Bu nedenle minik bebeğe 3 ay ilaç tedavisi uygulandı.

“Masal’ı 7 ayda beraber yazdık”
Nil Masal 7 aylık olduğunda nakil yapılacak kilo ve boya ulaştı. Karaciğerini vermek için gönüllü olan annesinden nakil yapılabileceği testlerle doğrulanınca süreç başladı. Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından anne Meltem Kumaşoğlu’nun karaciğerinden alınan 220 gramlık karaciğer parçası başarılı bir şekilde kızı Nil Masal’a nakledildi. Kısa sürede iyileşerek kendisine gelen anne ve kızı hastaneden taburcu edildi. VATAN’a konuşan anne Meltem Kumaşoğlu, “Alan sınavlarım dahil bütün planlarımı erteleyerek kızımı nakil sürecine hazırladım. Kızıma gönüllü olarak karaciğerimi verdim. Onun sağlığı her şeyden daha önemli. Kızımın ‘Masal’ını 7 ayda beraber yazdık. İlk anneler günü hediyem kızımın sağlığı oldu” dedi.

“Yaşıtları gibi büyüyecek”
Nakli yapan Prof. Dr. Koray Acarlı, “Uygun kilo ve boya ulaştıktan sonra annesinden aldığımız karaciğeri başarılı bir şekilde naklettik. Nil Masal nakilden sonra iyileşerek taburcu ettik. Bundan sonra yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde büyüyecek” dedi.

8 Mayıs 2016 Vatan Gazetesi 1. sayfa
8 Mayıs 2016 Vatan Gazetesi 1. sayfa

NOT: Haberin 8 Mayıs 2016 tarihli Vatan Gazetesi’nde yayınlanan hali buradan (http://www.gazetevatan.com/iste-benim-en-guzel-anneler-gunu-hediyem-942667-yasam/) okunabilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.