Fadıl Akgündüz’e 3 milyon liralık tazminat davası şoku

Fadıl Akgündüz ve akrabalarına açılan ceza davasının ardından Caprice Gold ve Maldivler projelerinden devremülk alan 20 kişi tazminat davası açtı. Davayı açan yatırımcılar kaybettikleri yaklaşık 3 milyon liranın kendilerine geri ödenmesini istiyor.

27 Ocak 2016 Vatan Gazetesi 10. sayfa
27 Ocak 2016 Vatan Gazetesi 10. sayfa

İLKER AKGÜNGÖR / VATAN HABER MERKEZİ

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla haklarında ceza davası açılan tutuklu Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile şirketin ortağı ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında ilk tazminat davası açıldı. Bayrampaşa’daki Caprice Gold ve Maldivler projelerinden devremülk satın alan Almanya ve Türkiye’deki 20 yatırımcı, şimdiye kadar olan zararlarını karşılayabilmek için Akgündüz ile şirketin yönetici ve ortakları olan akrabalarından davacı oldu.

3 milyon lira
Davayı açan Caprice yatırımcısı 20 mağdur satın aldıkları toplam 56 devremülk için 21 dava açtı. Davacılar satın alınan 56 devremülk için şu ana kadar şirkete 2 milyon 655 bin lira ödediklerini iddia etti. Dava açan kişiler zararlarının yatırımın yapıldığı tarihten itibaren en yüksek ticari faizle kendilerine ödenmesini talep ediyor. Bunun da şu anda yaklaşık 3 ile 3.5 milyon lira civarında bir bedel olduğu tahmin ediliyor.

İhtiyati tedbir istiyorlar
Öte yandan alacaklarını geri alabilmek için yargıya başvuran yatırımcılar şirketin içinin boşaltılmasını önlemek için şirketin malvarlığına ihtiyati tedbir konulmasını da talep etti. Mahkeme ihtiyati tedbir kararı verirse şirketin içi boşaltılmış dahi olsa davacıların alacakları garanti altına alınmış olacak.

“Açılacak davaları engelliyorlar”
Davayı açan yatırımcıların avukatı Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuştu: “Şirket tarafından mağdurlara mahsuplaşma önerileri getirildiğini, dava açılması durumunda ise mahsuplaşma haklarının düşeceği şeklinde beyanda bulunarak tazminat davaları açmalarının önüne geçilmek istendiğini biliyoruz. Daha önce Jet Konut ve Jetpa mağdurları da bu şekilde oyalanmış, hukuki adımlar atıldığında ise şirketin içi çoktan boşaltılmıştı. Bu nedenle yatırımcıların vakit kaybetmeden tazminat davalarını açmaları ve ihtiyati tedbir talep ederek alacaklarını garanti altına almaları gerektiğini düşünüyoruz.”

NOT: Haberin 27 Ocak 2016 tarihli Vatan Gazetesi’nde yayınlanan hali buradan (http://www.gazetevatan.com/jet-fadil-a-3-milyon-liralik-tazminat-soku-908968-ekonomi/) okunabilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.